02 June 2011

ayat tersirat : GURLS to GUYS

Seperti yang kita tau...ayat karangan seyh.HAHA. Kebanyakan gurls ne dye suke cakap kaver2. Bukan kaver cun tau. Tapi cakap berlapik, berselirat dan penoh makna tersirat. Disebabkan habit ne la guys kdg2 susah na paham gurls neyhh dan gurls jugak susah na dpat ap yg mreka nak dpd boyfie dowg..tol tak3?!! haa~ skang ne jomla kita sama2 discover makna2 tersirat dalam kata2 kaum wanita neyhh..


Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu? 

Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?



Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum? 

Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!



Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek. 

Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.



Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.

Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.



Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi... 

Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.



Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja. 

Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?



Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla... 

Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la... Rasa macam nak jadi awek you je.



Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu? 

Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.



Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you. 

Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa gak yang seronok.



Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil. 

Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.





So, there you go. Sbenarny ta susah pun na paham..KOT?! yg pasti kebanyakan prempuan ade sifat "tasuke susahkan org" dan "tasuke na saketkan aty org" tu pesal ah dye jadik berselirat cenggini..uhh.Kalu sala maaf la yeww


2 comments: