07 June 2011

Delete Inchik MALWARE

 Assalamualaikum....


Haa..pernah tak korang bukak blog,tetibe keluar bende alah neyhh?? ::


Benda merah yg ada tanda "NO ENTRY" ne namanya MALWARE.
Bukan SOFTWARE, WAREHOUSE mahupun MALL.
Okehh..brenti merepek skarang!
Benda ne selalu jadi dekat blog2 baru.
Aku tapenah plak kena camni..(kompius sketika)
BACK TO THE POINT!!!!!!!!!!!!!

Nak delete benda ne senang je.
Korang delete je tros blog korang tu, abes citer!!
HAHAHA..lawak tak,lawak tak?
Serius..serius..
Hah! Act< mmg senang na delete benda ne.
Korang ikut jek step yg aku bagi ne.
InsyaAllah..bloggy korang akn "sihat" semula.


  Delete semua link bloglist dekat blog

  Clearkan semua history dalam browser yang korang guna.

  Scan secara online

  Download Malwarebyte's Anti Malware.
     Kemudian scan


Langkah yg pertama dengan yg kedua tu wajib.
Kalu ta buat nanti malware tu takkan dpat di delete.
There you go..!
Semoga berjaya ye kepada korg 
yg da sempot2,Lelah2,Guling2 na delete bnda ne.



No comments:

Post a Comment